Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 7 år. Du börjar som bäverspårarscout, sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi är ute nästan varje möte. Vi lär oss om natur och djur. Laga vår mat över spritkök eller öppen eld. Du kommer att träffa och lära känna många nya kompisar. Alla får vara med hos oss, och vi tar hand om varandra och du utvecklas.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du 7 år?

Anna är avdelningsledare för bäveravdelningen Benny Bäver.
Du kan nå Anna på mejl thyrman@hotmail.com

Är du mellan 8-9 år?

Anchi är avdelningsledare för spårarna på avdelningen Indianerna.
Du kan nå Anchi på mejl anchi.n@hotmail.com

Är du mellan 10-12 år?

Linda är avdelningsledare för upptäckarna på avdelningen Spanarna.
Du kan nå Linda på mejl linda_gustafsson85@hotmail.com

Är du mellan 13-15 år?

Anders är avdelningsledare för äventyrarna på avdelningen Riddarna.
Du kan nå Anders på mejl anders.ellman@gmail.com.

Är du 15-18 år?

Johan är avdelningsledare för våra utmanare och Rovscouterna..
Du kan nå Johan på mejl johan@ekengard.se