Scouternas dag: Var med och lös Malmömysteriet!

30 januari, 2022 av Pia Arvidsson
scouternas dag malmö

Denna Scouternas dag ska Malmös gator, torg och parker fyllas med scouter i alla åldrar i jakt på lösningen på Malmömysteriet!

Scouternas dag är en återkommande klassisk scouttävling Malmökårer emellan och arrangeras i år av Djupadals scoutkår. Vi har skapat ett mysterium som tar våra scouter runt Malmös stadskärna där kluriga kontroller måste lösas med scoutfärdigheter för att hitta lösningen på mysteriet. I vanlig ordning utgör också varje kontroll, tillsammans med målet att lösa mysteriet, en vänskaplig tävling scoutpatruller emellan!

Det här visste ni kanske inte men… 🙂

Inför förra årets Malmöfestival – som tyvärr blev inställd – instiftades ett nytt malmöitiskt matpris – ”Den gyllene kebaben”. Priset ges till ett matställe som under året bidragit mest till Malmös kulinariska mångfald. En välkänd konstnär fick i uppdrag – och gjorde självaste priset, den förgyllda och mycket värdefulla statyetten ”Den gyllene kebaben”. Eftersom priset inte kunde delas ut på förra årets Malmöfestival har statyetten förvarats i Malmö museers samlingar på Malmöhus. MEN! Nu har man upptäckt att ”Den gyllene kebaben” stulits från slottets källarvalv…!

En maskerad tjuv har setts på övervakningsfilmerna, och har lämnat ledtrådar efter sig på Malmös gator och torg… Malmöpolisen har mycket att stå i och ber därför scouterna om hjälp att spåra tjuven, avslöja hens identitet och finna ”Guldkebaben”!

Djupadals scouter:
Våra avdelningar för  Spårare, Upptäckare och Äventyrare är med på Scouternas dag! Spårare går med ledare, äldre scoutpatruller går på egen hand efter karta. Anmäl till avdelningsledarna om du vill vara med och lösa Malmömysteriet på Scouternas dag den 3 april!

Inbjudan till alla andra kårer!
Vi hoppas att ni alla vill vara med och lösa Malmömysteriet tillsammans med oss!

Här finns vår inbjudan till alla andra kårer – läs mer om arrangemanget, kostnad och anmälan för kårer här>>

 

Scouternas dag närmar sig!
Här finns praktisk information som start- och sluttider, utrustning, klädsel mm:

Brev med praktisk information inför Scouternas dag>>