Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Djupadals scoutkår har två Upptäckaravdelningar:

Spanarna – måndagar 18.30-20.00

Ledare på Spanarna är:
Pia Arvidsson
Willy Strömberg
Ali Helmy
Hugo Nilsson
Adrian Bruhn

Terminsprogram Spanarna HT2022>>

Snapphanarna – tisdagar 18.30-20.00

Ledare på Snapphanarna är:

Calle Gisselsson