Vässarö – förträff 9/6 och slutbetalning

19 maj, 2024 av Pia Arvidsson

Vecka 32 åker vi på sommarläger på scouternas egen ö – Vässarö – i norra Roslagens skärgård!

Intresset för att följa med till scouternas egen ö i sommar är stort och vi är nu hela 149 personer på deltagarlistan! Det ska bli buskul!

På Vässarö bor vi i vår eget tältläger, lagar mat över öppen eld och är med om massvis med härliga sommaräventyr! Vi badar från klipporna, vandrar i skogen, går trapperspår, klättrar, seglar, äter blåbär, bygger flotte, gör hantverk, paddlar, äter glass, myser med kompisar, har lägerbål med utsikt mot Ålands hav och njuter av lägerliv i fantastisk skärgårdsmiljö! Mer svensk sommar än så här blir det inte!

Anmälan till Vässarö är stängd. Har du frågor om din anmälan eller vill ställa dig på väntelista vid ev avanmälningar, maila till lägergruppen på pia.arvidsson@djupadal.nu.

För de som gjort en intresseanmälan;

Än så länge har anmälan varit en intresseanmälan men den övergår den 24/5 i en definitivanmälan;

1. SKA FÖLJA MED
Ska du / din scout följa med som anmält, behöver du inte göra något annat än att betala in resterande del av lägeravgiften, senast den 24/5. Efter den 24/5 är anmälan bindande!

Lägeravgifterna finns på hemsidan, dra då av anmälningsavgiften 395 kr från totalen och betala in resten (förutsatt att du betalat anmälningsavgiften). För spårare halv vecka blir då detta 1005 kr (totalt 1400 kr) och för scouter hel vecka 1605 (totalt 2000 kr), för övriga avgifter se här>>

2. SKA INTE FÖLJA MED
Har det blivit någon ändring så att du / din scout inte ska följa med – meddela avbokning  senast den 24/5 – sedan är anmälan bindande om den inte avbokats (det räcker inte att bara inte betala in lägeravgiften).

3. ÄNDRING ANGÅENDE TRANSPORT
Vi har det lite tight med bussplatser så om det är någon som anmält att man ska åka buss men istället kommer att ta sig till eller från Vässarö med egen transport vill vi gärna veta det asap, innan vi i så fall behöver fixa med extra transport för att få hem alla. Det är framförallt på bussen hem från Vässarö på lördagen som det är trångt.

För ändringar i anmälan, avanmälan mm maila till pia.arvidsson@djupadal.nu.

Och så lite information…

Vi kommer att åka buss upp över natten och samlas på Elinelunds gård på fredagskvällen, kl 21.00 för att räkna in oss och förbereda vår lägerpackning som kommer att gå med släp på bussarna upp till Vässarö. Alla tar med sig egen frukost till nästa dag som vi äter på bryggan innan vi tar båten till Vässarö. Hemresan sker över dagen den 10/8, då ordnar vi med mat. Vi är tillbaka på Elinelund på kvällen. Mer detaljer och packlista osv kommer när vi närmar oss.

Några saker att förbereda redan nu:

TBE
Vässarö ligger inte i det värsta drabbade fästingområdet, men det rekommenderas att man har vaccination mot TBE.

SIMKUNNIGHET
Vi kommer på Vässarö att vara vid, på och i havet – och behöver därför veta hur det står till med simkunnigheten hos alla som är med. Vi har gjort ett enkelt formulär med en fråga. Fyll i ett formulär per person som är med på lägret! https://forms.gle/E6dQMAq6m2nCVBWJ7

KORT & SWISH
Vässarö är en kontantfri ö. Det finns kiosk och man kanske också vill köpa sig en t-shirt eller något annat. För detta behövs då kort eller swish. Om det är yngre scouter som inte har eller vill skaffa kort eller swish – prata med dina barns avdelningsledare som ska med och gör upp om hjälp med att vara ”bank”. Ledarna kan då hjälpa att betala om man på förhand kommer överens om en summa som scouten får spendera och som föräldrarna swishar till ledaren.

FÖRTRÄFF
Söndagen den 9/6 kl 16.00  på scoutgården har vi en förträff inför Vässarö för de som vill.
Där går vi igenom planen för veckan, res- och packtips och svarar på eventuella frågor.