Vässarö – Anmäl dig till årets sommarläger!

28 februari, 2024 av Pia Arvidsson

Vecka 32 åker vi på sommarläger på scouternas egen ö – Vässarö – i norra Roslagens skärgård! Alla i kåren kan följa med!

På Vässarö bor vi i vår eget tältläger, lagar mat över öppen eld och är med om massvis med härliga sommaräventyr! Vi badar från klipporna, vandrar i skogen, går trapperspår, klättrar, seglar, äter blåbär, bygger flotte, gör hantverk, paddlar, äter glass, myser med kompisar, har lägerbål med utsikt mot Ålands hav och njuter av lägerliv i fantastisk skärgårdsmiljö! Mer svensk sommar än så här blir det inte!

Följ med till underbara Vässarö!
Vi åker med buss från Malmö på kvällen fredagen den 2 augusti,  ca vid 22-tiden och kommer fram till bryggan för att ta båten till Vässarö nästa morgon.  Vi åker hem igen lördagen den 10 augusti och är hemma lördag kväll.

Spårare är med halva veckan
Denna sommar kan även våra yngsta scouter, Spårarna, följa med till Vässarö – under förutsättning att man varit på läger tidigare och vet att man klarar av att vara borta 5 nätter. Det är svårt att bli hämtad på Vässarö om man har hemlängtan! Känns det tryggare, finns det också möjlighet för föräldrar att följa med, i mån av plats. Medföljande föräldrar behöver gå kursen Trygga möten och lämna utdrag från belastningsregistret – läs mer om det här. Spårare är med halva veckan och åker hem på onsdagen den 7 augusti och är hemma igen onsdag kväll.

Anmälan
En intresseanmälan görs senast den 17 mars. Då ska också anmälningsavgiften på 395 kr vara betald för att man ska säkra en plats på sommarens finaste upplevelse! Anmälningsavgiften är samma för alla. När vi fått in alla intresseanmälningar bokar vi bussar och räknar ut exakt hur många platser vi har. Antalet platser är begränsat!

Den 24 maj blir intresseanmälan en definitiv anmälan, om du inte avanmält dig innan dess. Sista dag att anmäla sig, i mån av plats, är också den 24 maj. Då ska även resterande del av lägeravgiften vara betald.

Betalningar sker till kårens plusgiro 53 94 70-5. Märk inbetalningen med scoutens namn och ”Vässarö 2024”.

Lägeravgifter
Vi subventionerar lägeravgiften kraftigt så att alla som vill ska kunna följa med! I lägeravgiften ingår transport, mat och aktiviteter för hela veckan. Om man har svårt att själv finansiera lägeravgiften kan man söka bidrag från kårens arrangemangsfond. Läs mer om det här.

Totala lägeravgifterna är:
Spårare halv vecka: 1400 kr (varav 395 kr i anmälningsavgift)
Scouter hel vecka: 2000 kr
Spårarledare halv vecka: 1200 kr
Ledare hel vecka: 1700 kr
Medföljande förälder: som scouter 1400 kr (halv vecka) / 2000 kr (hel vecka)
Ledarbarn: som scouter 1400 kr (halv vecka) / 2000 kr (hel vecka)

Anmälningsavgiften återbetalas om man avanmäler sig innan den 24 maj. Efter den 24 maj är anmälan definitiv. Lägeravgiften kan då endast återbetalas om någon annan, från ev. väntelista, tar den avanmäldas plats.

Intresseanmälan är nu stängd!

Vill du anmäla dig i mån av plats, avanmäla dig eller göra en ändring i din lägeranmälan, maila till lägergruppen på: pia.arvidsson@djupadal.nu.

Mer information
Mer information om detaljerna kring lägret kommer i lägerbrev allt eftersom vi närmar oss sommaren!

Frågor?
Kontakta lägergruppen på: pia.arvidsson@djupadal.nu.

Bra att veta:

Några saker som kan ta lite tid att ordna och därför är bra att veta redan nu:

  • Vässarö ligger inte i det värsta drabbade fästingområdet, men det rekommenderas att man har vaccination mot TBE.
  • Vässarö är en kontantfri ö, så scouterna behöver kort eller swish för sina fickpengar.