Ledarhajk: Kick-off i Raslången 27-28 augusti

21 juli, 2022 av Pia Arvidsson

Det här blir en helg med paddling, scoutteknik, naturkunskap, matlagning och en massa trevlig samvaro! På lördagskvällen får vi besök av en inbjuden gäst som kommer att diskutera med oss om varför vi arbetar i patruller. Vi ska också planera inför höstens många roliga aktiviteter! Vi paddlar kanadensare i Raslången och övernattar i tält.

Alla ledare, funktionärer, rover och utmanare är välkomna! Barn och familjer är också välkomna om man vill.

Startplats: https://goo.gl/maps/Jx7JVANoEudLqYsSA  (körtid från Malmö ca 2 timmar)

FREDAG
Med fördel kan man komma till startplatsen redan på fredagskvällen. Det finns en fin övernattningsplats där man kan sova i två vindskydd.

LÖRDAG
Frukost för de som övernattar.

För de som vill åka på lördagsmorgonen är det avresa kl 07.30 från Malmö. Ange i anmälan om du kan köra så samordnar vi transport i bilar.

Lördag morgon vid 10-tiden ses vi vid startplatsen. Vi delar in oss i patruller grenvis. Patrullerna paddlar iväg med 10-15 min mellanrum. Vi behöver inte ta med hela packningen i kanoterna. Tält, sovsäck och liggunderlag kan lämnas och transporteras till övernattningsplatsen. Patrullerna har sedan uppgifter att lösa och äter lunch på vägen till lägerplatsen.

Vi övernattar i tält här: https://goo.gl/maps/HdmjdDrP8TYHBJCKA

Under eftermiddagen ägnar vi oss åt en del scoutteknik, bygger lägerspisar, övar på och lär oss nya knopar och naturkunskap. Därefter lagar vi oss en god middag! På kvällen samlas vi kring elden och pratar kring varför vi jobbar i patruller tillsammans med en inbjuden gäst.

SÖNDAG

Frukost

Förmiddag: Planering inför höstens många roliga aktiviteter och diskussioner om vår verksamhet.

Lunch

Eftermiddag: Avslutning och packning

Hemresa senast 15.00 med hemkomst ca. 17.00.

Gör anmälan senast den 14 augusti här>>